oppskrift - hvordan lage horn med ost & skinke

Hei!

Jeg tenkte å dele min første oppskrift på bloggen og det er hvordan dere kan lage horn med ost & skinke. Håper dere liker oppskriften og at det kanskje frister dere ekstra mye til å prøve å lage det ♥

Ingredienser:

- Skiver med kokt skinke/familieskinke.
- Ost, kan også gjerne være i skiver.
- 1 egg til pensling.

Oppskrift til 18 horn (gjærdeig):

- 1 kg hvetemel.
- 1 pose tørrgjær.
- 2 ss sukker.
- 1 ts salt.
- 65 g margarin.
- 2 1/2 dl melk.
- 2 1/2 dl vann.

Slik gjør du:

-  Smelt margarin. Ha i væsken, melk og vann, og varm det til ca. 37 grader.
- Bland mel, tørrgjær, sukker og salt i en bakebolle. Rør væsken godt inn i deigen, litt etter litt.

- Når det tørre og væsken er rørt inn i bakebollen, legger du bakebollen til side og legger en duk/plastfolie over. La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 30-40 minutter.
- Når deigen har hevet i ca. 30 - 40 minutter, tar du deigen ut, tar mel på bordet du skal bake på og del deigen i tre deler.

- Nå trenger du mel, en kjevle, kokt skinke/familieskinke og ost.- Kjevle ut tre runde deler og del hver del i seks trekanter. 
- Når du har skjært ut i seks trekanter, trenger du nå kokt skinke/familieskinke og ost. Du legger en skive ost under, skinken i midten, en til skive ost over og så ruller du trekantene sammen med den bredeste delen først. Slik gjør du på alle delene.- Sett ovnen på 200 grader.
- Når du er ferdig, legger du hornene på et stekebrett med bakepapir og lar dem etterheve i 10-20 minutter, før du pensler hornene med egg og gjerne strø på litt sesamfrø eller linfrø.
- Stek hornene i 15-20 minutter. Avkjøl gjerne hornene på en rist.Og wolha! Slik ble resultatet. Ser de ikke bare så gode ut? Hornene ble kjempe gode og smakte helt himmelsk. Nå har du 18 horn til en god frokost, lunsj, brunsj og kveldsmat. Perfekt. Håper dere likte oppskriften :-) 

Har du laget slike horn før? Gjerne prøv det!

Les mer i arkivet » Juni 2014 » Mai 2014 » April 2014


★ legg meg til som venn
Hei! Her kan du skrive litt om deg, din blogg og dine interesser. Du kan også skrive epostadressen din her :-) Håper du liker designet!hits